bewaar
Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij
Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij
bewaar

Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij

Haal Spanje naar je keuken met deze frisse salade met mediterrane ham.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

1

medium handsinaasappel

3 el

traditionele olijfolie

1 krop

romainesla

2

Conference handperen

95 g

ongebrande hazelnoten

250 g

zachte geitenkaas 55+

240 g

Campofrio Jamón Serrano

Dit heb je nodig

  • rasp

  • bakpapier

Haal Spanje naar je keuken met deze frisse salade met mediterrane ham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in partjes. Meng het rasp met de olie, peper en eventueel zout. Schep door de knolselderij. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Schil de peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Verdeel de geitenkaas in stukjes.

3

Meng de sla met de knolselderij en peer, verdeel over de borden en strooi de kaas erover. Rol de ham tot roosjes, verdeel over de borden en bestrooi met de hazelnoten. Serveer de salade met de sinaasappelpartjes om erboven uit te knijpen.

combinatietipLekker met brood.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij

Haal Spanje naar je keuken met deze frisse salade met mediterrane ham.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig