bewaar
Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie
Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie
bewaar

Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie

Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd.

20 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

paddenstoelen voor pasta

2 el

traditionele olijfolie

2 el

truffel-paddenstoelentapenade

300 g

verse spinazie

2 el

pijnboompitten

125 g

buffelmozzarella

4

piadina

Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd.

Aan de slag

1

Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Leg elke piadina op een bord, verdeel er achtereenvolgens de spinazie, paddenstoelen, mozzarella en pijnboompitten over en serveer (als pizza).