bewaar
Saucijzenbroodjes met kip en pompoen
Saucijzenbroodjes met kip en pompoen
bewaar

Saucijzenbroodjes met kip en pompoen

Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

½

flespompoen

300 g

kipgehakt gekruid

2

middelgrote eieren

20 g

paneermeel

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • bakpapier

  • bakkwast

Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

2

Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.

3

Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

variatietipVoeg voor een wat pittiger saucijzenbroodje 1 tl garam masala (Indiaas specerijenmengsel) toe aan het gehakt.
combinatietipLekker met een groene salade.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Saucijzenbroodjes met kip en pompoen

Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig