bewaar
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
bewaar

Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse snijbonen

400 g

winterpeen

50 g

ongebrande hazelnoten

1 el

arachideolie

2½ el

zoete chilisaus

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.

combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig