bewaar
Bietenstamp met biologische worstjes
Bietenstamp met biologische worstjes
bewaar

Bietenstamp met biologische worstjes

Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groentebouillontablet

1

knolselderij

250 g

gekookte bieten

1 el

traditionele olijfolie

4

runderchipolataworstjes

3 el

kokosmelk

350 g

kikkererwten in blik

Dit heb je nodig

  • rasp

  • pureestamper

Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.

Aan de slag

1

Breng een grote pan met water en het bouillontablet aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en kook in ca. 10 min gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Rasp ondertussen de bieten fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 10 min. rondom bruin. Stamp ondertussen de knolselderij met de (kokos)melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng samen met de bietjes door de puree en serveer met een worstje.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.

Bietenstamp met biologische worstjes

Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig