bewaar
Gehaktballetjes in homemade tomatensaus
Gehaktballetjes in homemade tomatensaus
bewaar

Gehaktballetjes in homemade tomatensaus

Lekker makkelijk en snel, waarna je met z’n allen op de bank kunt ploffen.

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tenen knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente courgette

350 ml

tomato frito

2

uien

12 stuks

Hollandse gehaktballetjes

300 g

penne

200 g

verse spinazie

90 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Lekker makkelijk en snel, waarna je met z’n allen op de bank kunt ploffen.

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Doe de groente samen met de tomato frito, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

3

Pel de uien en snijd fijn. Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit de rest van de olie in de pan. Bak de ui en de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de saus toe en laat 5 min. op laag vuur zachtjes sudderen.

4

Voeg ondertussen, als het water kookt, de penne en eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

5

Voeg de spinazie toe aan de saus en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met de Parmigiano-kaasflakes.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Gehaktballetjes in homemade tomatensaus

Lekker makkelijk en snel, waarna je met z’n allen op de bank kunt ploffen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig