bewaar
Lebkuchenharten
Lebkuchenharten
bewaar

Lebkuchenharten

In Amerika noemen ze het gingerbread en in Duitsland Lebkuchen. Deze mogen het hele jaar door!

30 min. bereiden
10 min. oventijd
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

14 porties

425 g

volkorenmeel

200 g

amandelmeel

2 el

koek- en speculaaskruiden

2 tl

bakpoeder

½ tl

zout

225 g

poedersuiker

2

citroenen

1

middelgroot ei

1

ei

150 ml

halfvolle melk

250 g

vloeibare honing

5 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • bakpapier

  • satéprikker

  • handmixer

In Amerika noemen ze het gingerbread en in Duitsland Lebkuchen. Deze mogen het hele jaar door!

Aan de slag

1

Meng het volkorenmeel met het amandelmeel, de kruiden, bakpoeder, het zout en 1/3 van de poedersuiker. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het meel.

2

Splits de helft van de eieren en houd het eiwit apart. Voeg de eidooier samen met de rest van de eieren, de melk en honing toe aan het meel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd per koekje een hart uit, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10 min. gaar. Ze hoeven nauwelijks te kleuren. Wil je de harten aan een touwtje kunnen ophangen, maak er dan met een satéprikker een gaatje in. Laat de harten afkoelen.

4

Klop ondertussen het achtergehouden eiwit stijf met een mixer. Meng met de rest van de poedersuiker tot een glazuur. Doe het glazuur in een van bakpapier gevouwen cornetje en versier de lebkuchenharten ermee.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo - 01:05 min.

Lebkuchenharten

In Amerika noemen ze het gingerbread en in Duitsland Lebkuchen. Deze mogen het hele jaar door!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig