bewaar
Pastinaak met rode ui
Pastinaak met rode ui
bewaar

Pastinaak met rode ui

De zoete, anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van rode ui.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

pastinaak

2

rode uien

2 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

3 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

1 tl

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De zoete, anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van rode ui.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in parten. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Meng de pastinaak, ui, knoflook en tijm met de olie, azijn, honing, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid en gebruik de helft voor een lekkere soep. Voeg dan alleen nog 1½ liter groentebouillon toe en pureer alle ingrediënten (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij). Je kunt de soep afgedekt maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm op laag vuur op tot tegen de kook aan.

Pastinaak met rode ui

De zoete, anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van rode ui.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig