bewaar
Zalmlasagne met romige tomatensaus
Zalmlasagne met romige tomatensaus
bewaar

Zalmlasagne met romige tomatensaus

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

400 g

koelverse gesneden andijvie

690 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

200 g

zuivelspread naturel

250 g

verse lasagnebladen

175 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

125 g

warmgerookte zalmstukken

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.

2

Meng ⅔ van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.

3

Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmlasagne met romige tomatensaus

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig