bewaar
Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
bewaar

Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

15 min. bereiden
licht pittig
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

halfvolle melk

100 g

pindakaas

1 el

gembersiroop

1 tl

sambal oelek

2 el

ketjap manis

1 el

arachideolie

325 g

Thaise kipfiletblokjes

1 teen

knoflook

800 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • wok

In een kwartier op tafel en zó lekker.

Aan de slag

1

Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.

2

Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.

Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig