bewaar
Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas
Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas
bewaar

Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas

Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappelen

360 g

semi-gedroogde tomaten

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

4 tl

gedroogde oregano

270 g

vers bladerdeeg

250 g

geitenkaas 55+

1

jalapeñopeper

15 g

verse koriander

Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 4 personen). Meng de zoete aardappel met de tomaatjes, opgevangen olie, koriander, oregano, peper en eventueel zout.

2

Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat. Verdeel de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.

3

Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Strooi over de plaattaart en serveer.

Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas

Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig