bewaar
Appelcroissantjes
Appelcroissantjes
bewaar

Appelcroissantjes

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4 plakken

vers bladerdeeg

60 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

gemalen kaneel

1

kleine appel

2 el

ongezouten pecannoten

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.

3

Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.

4

Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in en ruime schaal.

5

Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje. Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.

6

Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.

7

Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel. Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.

Appelcroissantjes

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig