
Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn
Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus.
Ingrediënten
12 personen
100 g
ongezouten roomboter
250 g
speculaas brokken
4 blaadjes
gelatine
4
rijpe bananen
400 g
mascarpone
200 g
crème fraîche
1 tl
kaneel
16 g
vanillesuiker
3 el
water
125 g
coated popcorn gezouten karamel
2 el
karamelschenkstroop
2 el
kerstballen hagelmix
Dit heb je nodig
vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)
bakpapier
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop. Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.
Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn
Instructievideo - 02:40 min.
Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn
Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus.

nagerecht
12 personen
450 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop. Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.
variatietip:In plaats van de kerstballen hagelmix kun je zilveren parels (Dr. Oetker) gebruiken.
bereidingstip:Je kunt deze taart t/m stap 2 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de popcorn, stroop en hagelmix erover.
kookstaptip:Wikkel de vorm eventueel in een hete theedoek, zo krijg je de taart makkelijker uit de vorm.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)100 g ongezouten roomboter
250 g speculaas brokken
4 blaadjes gelatine
4 rijpe bananen
400 g mascarpone
200 g crème fraîche
1 tl kaneel
16 g vanillesuiker
3 el water
125 g coated popcorn gezouten karamel
2 el karamelschenkstroop
2 el kerstballen hagelmix
Dit heb je nodig
vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)
bakpapier
staafmixer of keukenmachine