bewaar
Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen
Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen
bewaar

Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen

Stamppot andijvie, maar dan met zoete aardappel. Verrassend lekker anders!

30 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

225 g

diepvries tuinerwten

1 teen

knoflook

500 g

half-om-halfgehakt

30 g

ongezouten roomboter

250 g

gerookte spekreepjes

2

uien

85 ml

stamppotjus in bakje

400 g

gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • braadpan

Stamppot andijvie, maar dan met zoete aardappel. Verrassend lekker anders!

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gelijke ballen van. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15 min. gaar. Keer af en toe.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. gaar en krokant. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Neem het spek met het bakvet uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de ui in 5 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de jus toe en verwarm nog 1 min.

4

Giet de aardappelen en tuinerwten af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp tot een grove puree en voeg indien nodig wat kookvocht toe. Schep de andijvie, spekreepjes en het bakvet erdoor. Serveer met de gehaktballen en de uienjus.

Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen

Stamppot andijvie, maar dan met zoete aardappel. Verrassend lekker anders!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig