bewaar
Snelle oliebollen
Snelle oliebollen
bewaar

Snelle oliebollen

Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 liter

arachideolie

500 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

zout

500 ml

karnemelk

100 g

rozijnen

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • ijsbolletjestang

Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar

Aan de slag

Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.

variatietip De oliebollen zijn koud ook lekker. Laat ze afgedekt buiten de koelkast afkoelen.

Snelle oliebollen

Instructievideo - 00:33 min.