bewaar
Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
bewaar

Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie

From India with love.

30 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1 kg

kipdrumsticks

2 el

arachideolie

2

uien

2 tl

garam masala

400 ml

kokosmelk

400 g

koelverse bloemkoolroosjes

500 g

cherrytomaten

100 g

babyspinazie

From India with love.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.

3

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.

4

Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstipJe kunt deze kipstoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 6 min. op laag vuur en voeg op het laatste moment de spinazie toe.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie

From India with love.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig