bewaar
Romige kippensoep met paddenstoelen
Romige kippensoep met paddenstoelen
bewaar

Romige kippensoep met paddenstoelen

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

250 g

kastanjechampignons

2 el

traditionele olijfolie

100 g

shiitakes

1.3 l

water

53 g

mix voor kippensoep

250 ml

kookroom

20 g

verse selderij

250 g

gerookte kipfiletreepjes

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en shiitake in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de champignons en shiitake toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.

variatietipOok lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.

Romige kippensoep met paddenstoelen

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig