bewaar
Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo
Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo
bewaar

Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo

Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

aardappelpartjes

2 el

traditionele olijfolie

1½ tl

gedroogde rozemarijn

2

rode uien

60 g

ontbijtspek

600 g

koelverse gebroken sperziebonen

4

kalkoenschnitzels

150 g

Griekse yoghurt

4 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelpartjes om met de helft van de olie en de rozemarijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

2

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd het spek in reepjes. Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de ui en de spekreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 15 min. Schep regelmatig om.

3

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.

4

Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise. Verdeel de schnitzels met de sperziebonen en aardappelpartjes over de borden. Serveer de yoghurtmayo erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo

Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig