bewaar
Mexicaanse tomatensoep met mais
Mexicaanse tomatensoep met mais
bewaar

Mexicaanse tomatensoep met mais

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

300 g

mais in blik

400 g

kidneybonen uit blik

92 g

tomatensoep

2 tl

gerookte-paprikapoeder

1.5 l

water

50 g

cheddar

250 g

gerookte kipfiletreepjes

50 g

tortillachips

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.

2

Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.

combinatietipLekker met zure room.

Mexicaanse tomatensoep met mais

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig