bewaar
Pannenkoekentaart met pancetta
Pannenkoekentaart met pancetta
bewaar

Pannenkoekentaart met pancetta

Zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

80 g

pancetta

100 g

extra pure chocolade

3

bananen

250 g

mascarpone

8

pannenkoeken naturel

3 el

keukenstroop in pot

8

ongezouten pecannoten

Zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek de pancetta in stukjes.

2

Hak ondertussen de chocolade fijn. Snijd de bananen in plakjes en roer de mascarpone los. Besmeer 1 pannenkoek met ¼ van de mascarpone. Verdeel ¼ van de banaan en ¼ van de chocolade erover. Leg er een pannenkoek op en besprenkel met de keukenstroop en ¹/³ van het spek. Maak zo nog 3 lagen. Verdeel de pecannoten over de pannenkoekentaart.

combinatietipFris accentje? Voeg wat citroenrasp toe aan de mascarpone.

Pannenkoekentaart met pancetta

Zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig