bewaar
Cheesecake in a bowl
Cheesecake in a bowl
bewaar

Cheesecake in a bowl

Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!

20 min. bereiden
1 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

kandijkoeken

50 g

gesmolten boter

1

citroen

8 g

vanillesuiker

200 g

verse roomkaas

50 ml

verse slagroom

3

middelgrote eieren

50 g

kristalsuiker

8 el

lemon curd

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • glazen bowls

  • crème brûlée-brander

Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!

Aan de slag

1

Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.

2

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls. Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.

3

Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is. Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin.

Cheesecake in a bowl

Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig