bewaar
Appel-chocolatechipcookies
Appel-chocolatechipcookies
bewaar

Appel-chocolatechipcookies

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

20 porties

100 g

ongezouten roomboter

150 g

rietsuiker

1

middelgroot ei

130 g

tarwebloem

70 g

volkorenmeel

½ tl

bakpoeder

½ tl

kaneel

½ tl

gemalen kardemom

3

Junami-appel

100 g

pure chocolade

60 g

gezouten pecannoten

50 g

grove havermoutvlokken

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.

2

Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.

3

Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.

variatietipJe kunt het volkorenmeel ook vervangen door gewone bloem.