bewaar
Gnocchi met venkelworst en groenten
Gnocchi met venkelworst en groenten
bewaar

Gnocchi met venkelworst en groenten

Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment.

25 min. bereiden
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

sjalot

1 teen

knoflook

250 g

cherrytomaten

2

venkel-tijmworst

2 tl

rozemarijnolie

2 el

traditionele olijfolie

500 g

gnocchi

½ tl

chilivlokken

1 el

balsamicoazijn

200 g

verse spinazie

Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment.

Aan de slag

1

Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de tomaten.

2

Bak de venkel-tijmworst in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.

3

Verhit ondertussen de rozemarijnolie en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi met de chilivlokken en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 min. op laag vuur. Voeg al omscheppend de knoflook, azijn en – in delen – de spinazie toe en laat iets slinken.

5

Serveer de venkel-tijmworst met de gebakken gnocchi en de groenten.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.