bewaar
Broccolisalade met kibbeling
Broccolisalade met kibbeling
bewaar

Broccolisalade met kibbeling

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

diepvries ovenfriet

350 g

kibbeling

75 ml

rijstazijn

75 g

blanke rozijnen

50 g

pijnboompitten

600 g

broccoli

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

3 el

traditionele olijfolie

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min. Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.

2

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).

3

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover. Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.

combinatietipLekker met mosterdmayonaise.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Broccolisalade met kibbeling

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig