bewaar
Hollands stamppotje met rookworst
Hollands stamppotje met rookworst
bewaar

Hollands stamppotje met rookworst

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Veluwse fijne rookworst

50 g

pijnboompitten

2 el

traditionele olijfolie

800 g

verse Hollandse roerbakgroente

800 g

aardappelpuree met boter

1 el

grove Zaanse mosterd

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

Aan de slag

1

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.