bewaar
Worteltaartmuffins van Ella Mills
Worteltaartmuffins van Ella Mills
bewaar

Worteltaartmuffins van Ella Mills

Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'

10 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

12 porties

300 g

wortelen

100 g

jazz-appels

60 g

vezelrijke havermout grove vlokken

100 g

boekweitmeel

100 g

rozijnen

1 el

chiazaad

1 el

kaneel

1½ el

kokosolie

4 el

appelmoes

3 el

ahornsiroop

2 el

vloeibare honing

250 ml

amandelmelk

Dit heb je nodig

  • muffinpapiertje

  • muffinvorm

Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de geraspte wortel en appel met alle droge ingrediënten in een grote kom. Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg de appelmoes, ahornsiroop, honing en amandelmelk toe en meng goed.

2

Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en zet in de muffinvorm. Plaats de muffins in de oven en bak 45 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat in de vorm 10 min. afkoelen. Haal de muffins uit de muffinvorm (laat ze wel in hun papiertje) en laat afkoelen op een rek.

bewaartipZijn de muffins helemaal afgekoeld, dan kun je ze op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte trommel. Ze blijven dan 5 dagen goed.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worteltaartmuffins van Ella Mills

Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig