bewaar
Sperziebonensalade met pittige radijs
Sperziebonensalade met pittige radijs
bewaar

Sperziebonensalade met pittige radijs

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

fijne sperziebonen

225 g

fijne diepvries tuinerwten

300 g

regenboog wortelmix

1 bosje

radijs

1

limoen

1 el

tahini white in pot

4 el

volle yoghurt

1 el

vloeibare honing

170 g

ongezouten cashewnoten

15 g

verse koriander

2 el

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe. Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal. Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en 1/3 van de cashewnoten toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.

variatietip In plaats van de regenboogwortelmix kun je ook geschilde bospeen (pak 600 g) gebruiken.

Sperziebonensalade met pittige radijs

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig