bewaar
Laab
Laab
bewaar

Laab

Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

koelverse sereh citroengras

4 cm

verse gember

100 g

sjalotten

320 g

kipdijfilet

1 el

(arachide)olie

½ tl

chilivlokken

1 el

vissaus

400 g

bloemkoolrijst

1

limoen

½ bosje

salade-ui

15 g

verse koriander

15 g

verse munt

½ krop

kropsla

4

mini komkommers

1 bos

radijs

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.

3

Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.

Laab

Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig