bewaar
Glutenvrije citroen-frambozencake
Glutenvrije citroen-frambozencake
bewaar

Glutenvrije citroen-frambozencake

Deze frisse, fruitige traktatie met citroen en frambozen maak je met glutenvrije cakemix.

10 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

10 personen

450 g

AH Vrij van gluten cakemix

4

middelgrote eieren

225 g

ongezouten roomboter

1

citroen

125 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakeblik

Deze frisse, fruitige traktatie met citroen en frambozen maak je met glutenvrije cakemix.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Mix de glutenvrije cakemix met de eieren en boter tot een glad beslag. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de frambozen erover. Duw ze een beetje in het beslag, zodat ze nog net zichtbaar zijn.

2

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer na 45 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal op de cake en keer om zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.

Glutenvrije citroen-frambozencake

Deze frisse, fruitige traktatie met citroen en frambozen maak je met glutenvrije cakemix.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig