bewaar
Lichtpittige groene curry met gehakt
Lichtpittige groene curry met gehakt
bewaar

Lichtpittige groene curry met gehakt

Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.

22 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

witte rijst

400 g

bloemkoolrijst

500 g

zoete aardappelen

1 el

arachideolie

300 g

half-om-halfgehakt

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry

400 ml

kokosmelk

200 g

verse sugarsnaps

1

limoen

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de wok en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de Thai Green Curry en zoete aardappel toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met de deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de sugarsnaps de laatste 5 min. toe. Halveer en pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst en partjes limoen.

combinatietipHoud je van pittig? Garneer het gerecht dan met een fijngesneden rode peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lichtpittige groene curry met gehakt

Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig