bewaar
Mojo amarillo
Mojo amarillo
bewaar

Mojo amarillo

Mojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij zowel vlees als vis.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
15 min. wachten
licht pittig
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1

gele paprika

2 tenen

knoflook

1

gele peper

175 g

mangostukjes

1 tl

gemalen komijn

½ tl

zout

100 ml

milde olijfolie

1 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • barbecue of oven

  • staafmixer

Mojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij zowel vlees als vis.

Aan de slag

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Pel ondertussen de knoflook. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook. Halveer de gele peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika samen met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietipDe saus is lekker bij zowel vlees-, vis- en groentegerechten van de barbecue
bewaartipDeze mojo amarillo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.

Mojo amarillo

Mojo is een salsa op basis van olie. Hij is er in drie varianten, die het fantastisch doen bij zowel vlees als vis.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig