bewaar
Groenteschotel met gegratineerde halloumi
Groenteschotel met gegratineerde halloumi
bewaar

Groenteschotel met gegratineerde halloumi

Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

800 g

Franse roerbakgroente

800 g

tomatenblokjes

225 g

halloumi 43+ kaas

1 kg

gnocchi

4 tl

gedroogde dragon

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.

Aan de slag

1

Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

2

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Doe de groente met de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de halloumi erover. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill tot de halloumi goudbruin kleurt. Controleer regelmatig.

3

Voeg ondertussen, als het water kookt, de gnocchi met eventueel zout toe en kook in 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de gnocchi met de dragon 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

4

Serveer de gnocchi met de groenteschotel.

kookstaptipJe kunt de groentesaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Groenteschotel met gegratineerde halloumi

Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig