bewaar
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
bewaar

Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado

Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

5 g

Mexicaanse tacokruiden

380 g

kipfilet

2

eetrijpe avocado's

300 g

mais in blik

400 g

zwarte bonen

1

limoen

170 g

Griekse yoghurt

200 g

fijngesneden ijsbergsla

4

worteltortilla's

Dit heb je nodig

  • grillpan

Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel.

Aan de slag

1

Meng de olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

3

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op. Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado

Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig