bewaar
Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok
Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok
bewaar

Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

15 min. bereiden
8 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

bruschette

3 el

traditionele olijfolie

390 g

artisjokharten in blik

300 g

diepvries tuinerwten

1

citroen

150 g

geitenkaas

3

tomaten

100 g

babyspinazie

2 el

cremaceto classico

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

  • staafmixer

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de olie over. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.

2

Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. 

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de helft van de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.

combinatietipLekker met basilicum

Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig