bewaar
Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool
Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool
bewaar

Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool

Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

30 g

pompoenpitten

800 g

koelverse bloemkoolroosjes

1 el

(arachide)olie

450 g

kiphaasjes

200 ml

kokosmelk

1 bakje

verse pastasaus pompoen-chili

3

bosuien

Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kiphaasjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan.

4

Was ondertussen de bosui en snijd in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool

Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig