bewaar
Aardappelen
Aardappelen
bewaar

Aardappelen

Oer-Hollandse pareltjes vormen de basis voor vele lekkere recepten.

25 min. bereiden
20 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

1 portie

2.5 kg

kruimige aardappelen

25 g

ongezouten roomboter

200 ml

halfvolle melk

3 el

Italiaanse kruidenolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Oer-Hollandse pareltjes vormen de basis voor vele lekkere recepten.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze in een grote pan met water. Zorg dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.

2

Je kunt deze hoeveelheid aardappelen 2x gebruiken: schep na 15 min. de helft van de aardappelen uit het kokend water en serveer direct of laat afkoelen op een bord om er later gebakken aardappeltjes mee te maken. Voor puree: giet de rest van aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de kruidenolie, peper en eventueel zout. Deze kun je gebruiken voor een ovenschotel of stamppotje. Snijd de rest van de aardappelen in plakken van ca. 1 cm dik en bewaar in een afsluitbare bak in de koelkast. Deze kan je later opbakken.

algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.

Aardappelen

Oer-Hollandse pareltjes vormen de basis voor vele lekkere recepten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig