bewaar
Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus
bewaar

Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

extra geurige basmatirijst

270 g

varkenshaas

2 el

(arachide)olie

1 el

kerriepoeder

400 g

verse ananasstukjes

200 ml

kokosmelk

1

komkommer

7.5 g

verse munt

150 g

rauwkost radijsmix

2 el

zoete chilisaus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de ananasstukjes.

3

Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn en meng samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer.

4

Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.

combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.

Basmatirijst met varkenshaas in kokossaus

Tijdens het koken ruikt je hele huis naar de heerlijke, kruidige geur van deze basmatirijst.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig