bewaar
Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)
Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)
bewaar

Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)

Al sinds 1900 is de tarte tartin wereldberoemd en dat is niet voor niets.

25 min. bereiden
35 min. oventijd
15 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

10 personen

15 g

ongezouten roomboter

100 g

fijne kristalsuiker

1 el

kraanwater

5

Elstar appels

230 g

koelvers taartdeeg voor zoet of hartig

Dit heb je nodig

  • quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)

Al sinds 1900 is de tarte tartin wereldberoemd en dat is niet voor niets.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de boter.

2

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot een diepgoudbruine karamel. Schenk de karamel in de quichevorm.

3

Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg met de bolle kant naar beneden op de karamel in de quichevorm. Leg het deeg over de appels, stop binnen de rand van de quichevorm. Bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.

4

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op, de nog vloeibare karamel is erg heet!

variatietipHoud je van karamel met zeezout, strooi dan wat zeezoutvlokken over de taart als deze net uit de vorm is.

Tarte tatin (omgekeerde appeltaart)

Al sinds 1900 is de tarte tartin wereldberoemd en dat is niet voor niets.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig