bewaar
Mosterdpuree met witlof uit de oven
Mosterdpuree met witlof uit de oven
bewaar

Mosterdpuree met witlof uit de oven

Tijd voor wintergroente, zet de oven maar alvast aan.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witlof

180 g

schouderham

150 g

geraspte belegen kaas

1 kg

kruimige aardappel

150 ml

kookvocht

2 el

grove mosterd

40 g

bakken en braden boter

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

  • pureestamper

Tijd voor wintergroente, zet de oven maar alvast aan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Vet de ovenschaal in. Wikkel elk stuk witlof in 2 plakken ham, leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen samen met de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Voeg nog wat kookvocht toe. Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

Mosterdpuree met witlof uit de oven

Tijd voor wintergroente, zet de oven maar alvast aan.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig