bewaar
Pasta met kip en prei in champignonroomsaus
Pasta met kip en prei in champignonroomsaus
bewaar

Pasta met kip en prei in champignonroomsaus

Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.

30 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

250 ml

kookvocht

2

preien

250 g

kastanjechampignons

380 g

scharrelkipfilets

3 el

traditionele olijfolie

1 el

tarwebloem

1

kippenbouillontablet

250 ml

verse slagroom

Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.

2

Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.

Pasta met kip en prei in champignonroomsaus

Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig