bewaar
Bruschette met ricotta en aardbeienjam
Bruschette met ricotta en aardbeienjam
bewaar

Bruschette met ricotta en aardbeienjam

Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.

10 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

14 porties

1

ciabatta

2 stuks

takjes rozemarijn

1 el

extra vierge olijfolie

75 g

Pecorino Romano

250 g

ricotta

3 el

Meer Fruit Minder Suiker Aardbei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 14 sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Neem de bruschette uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Bestrooi met de rest van de rozemarijn en schaaf de rest van de kaas erover. Schep op elke bruschetta een dotje aardbeienjam.

Bruschette met ricotta en aardbeienjam

Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig