bewaar
Vegan risotto met shiitake en tomaten
Vegan risotto met shiitake en tomaten
bewaar

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

2½ el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

125 ml

witte wijn

1.2 l

veganistische bouillon

250 g

cherrytomaten aan de tak

200 g

shiitakes

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 1/2 el olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

2

Leg ondertussen de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper. Zet ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.

3

Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.

algemeenKijk elders op de site voor het recept 'veganistische bouillon'

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Instructievideo - 11:41 min.

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig