bewaar
Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
bewaar

Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

800 g

barbecue mini-krieltjes

400 g

bloemkoolrijst

450 g

koelverse gebroken sperziebonen

150 g

roomkaas kruiden-knoflook

320 g

tonijnstukken in water

100 g

geraspte oude kaas

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee. Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.

2

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.

Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig