bewaar
Wittewijnsaus
Wittewijnsaus
bewaar

Wittewijnsaus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

40 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

150 ml

droge witte wijn

100 ml

gevogeltefond

15 g

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

125 ml

verse slagroom

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en fond in een hapjespan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem en smelt op laag vuur de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 3 min. gaar worden (roux).

2

Neem de pan van het vuur en zeef het wijn-fondmengsel erboven. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Laat de saus al roerend op laag vuur 2-3 min. inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
combinatietipLekker met gegrilde zalm en fijngesneden verse peterselie of dragon.

Wittewijnsaus

Instructievideo - 00:42 min.

Wittewijnsaus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig