bewaar
Speculaascake
Speculaascake
bewaar

Speculaascake

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

15 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

16 personen

220 g

amandel speculaasbrokken

200 g

ongezouten roomboter

150 g

fijne kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

4

middelgroot ei

50 ml

halfvolle melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

150 g

poedersuiker

1 tl

kaneel

3 el

water

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • cakevorm 30 cm

  • sateprikker

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.

2

Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.

3

Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop. Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.

4

Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven. Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

5

Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng 3 el kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de rest van de amandelspeculaas.