bewaar
Speculaascake
Speculaascake
bewaar

Speculaascake

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

15 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

16 personen

220 g

amandel speculaasbrokken

200 g

ongezouten roomboter

150 g

fijne kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

4

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

150 g

poedersuiker

1 tl

kaneel

3 el

water

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • cakevorm 30 cm

  • sateprikker

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.

2

Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.

3

Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop. Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.

4

Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven. Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

5

Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng 3 el kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de rest van de amandelspeculaas.

Speculaascake

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig