bewaar
Rodekool gestoofd in balsamico
Rodekool gestoofd in balsamico
bewaar

Rodekool gestoofd in balsamico

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

(zonnebloem)olie

600 g

gesneden rodekool

60 ml

balsamicoazijn

1 tl

gedroogde tijm

1 pot

appel/abrikooscompote

300 g

scharrelkipfilethaasjes

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een kookpan. Voeg de rodekool en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Voeg de tijm en appel/ abrikooscompote toe en verwarm nog 5 min.

2

Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 7-8 min. gaar. Keer halverwege. Bestrijk aan beide kanten met de rest van de azijn.

3

Hak ondertussen de walnoten grof. Schep de rodekool op de borden. Leg de kip erbij en bestrooi met de walnoten. Serveer direct.

combinatietipLekker met gebakken gnocchi.

Rodekool gestoofd in balsamico

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig