bewaar
Kip & groenten van de bakplaat
Kip & groenten van de bakplaat
bewaar

Kip & groenten van de bakplaat

Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.

40 min. bereiden
35 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kipdrumstick

13 g

mix voor geroosterde wortel en paprika uit de oven

3 el

traditionele olijfolie

300 g

winterpeen

500 g

zoete aardappelen

400 g

bloemkoolroosjes

3 el

yoghurtmayonaise

1 tl

wittewijnazijn

15 g

platte peterselie

1

komkommer

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in en schep om met de helft van de kruidenmix en de helft van de olie. Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 min. in de oven.

2

Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd de ongeschilde zoete aardappel in stukken van 2 cm. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep de groente om met de rest van de kruidenmix en de rest van de olie. Schep de kip in de oven om en leg de groenten bij de kip. Bak in nog ca. 20 min. in de oven gaar.

3

Meng ondertussen de yoghurtmayonaise en azijn tot een dressing. Snijd de peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes en schep om met de dressing en de helft van de peterselie. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de kip en groenten over een schaal en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommersalade.

Kip & groenten van de bakplaat

Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig