bewaar
Salted Irish cream & coffee-cocktail
Salted Irish cream & coffee-cocktail
bewaar

Salted Irish cream & coffee-cocktail

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

5 min. bereiden
2 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 porties

240 ml

sterke koffie of espresso

200 ml

Irish cream

½ tl

Maldon zeezout

Dit heb je nodig

  • ijsblokjesvorm

  • cocktailglazen

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

Aan de slag

1

Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.

2

Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.

3

Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.

4

Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.

algemeenKijk voor het recept van de cold brew coffee elders op de site.
algemeenVervang een paar koffie-ijsblokjes door gewone ijsblokjes als je de cocktail te sterk vindt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salted Irish cream & coffee-cocktail

Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig