bewaar
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente
bewaar

Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

100 g

groene-aspergetips

250 g

cherrytomaten aan de tak

1 el

Euroma Hollandse mossel & vis kruiden

160 g

zalmfilet

½

citroen

75 g

Griekse yoghurt 0%

160 g

linzen in blik

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Dit heb je nodig

  • grillpan

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

Aan de slag

1

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

2

Meng ondertussen ⅔ van de rest van de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.

3

Boen de citroen schoon. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.

4

Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig