bewaar
Roodfruit-ijstaart
Roodfruit-ijstaart
bewaar

Roodfruit-ijstaart

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

15 min. bereiden
2 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 l

vanilleroomijs

1 l

yoghurtijs bosvruchten

170 g

aardbei fruitspread minder suiker

100 g

witte chocolade

500 g

verse aardbeien

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

Aan de slag

1

Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.

2

Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.

3

Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop. Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roodfruit-ijstaart

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig